Patentbråket mellan Ericsson och Samsung eskalerar

Patentbråket mellan Ericsson och Samsung hårdnar allt mer och enligt Dagens industri kom Samsung att i smyg angripa den svenska telekomjätten i Kina.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT
Samsung lämnade in en stämning i kinesiska Wuhan den 7 december men informerade Ericsson om detta först den 17 december. Stämningen syftade till att förbjuda Ericsson att söka ersättning för sin patentportfölj i andra domstolar än i Wuhan.

Ericsson kom den 28 december att få den kinesiska inhiberingen ogiltigförklarad av en domstol i Texas, USA. Ericsson har sitt amerikanska huvudkontor i Texas och har där stämt Samsung för avtalsbrott om att förhandla i god tro när gällande patentavtalet löpt ut.

Ericsson för tre separata mål mot Samsung i Texas som omfattar totalt 35 patentintrång inom 4G och 5G-teknik. Därutöver har man också minst 8 stämningar mot Samsung i ett antal europeiska länder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.