Penser positiva till Evolution Gaming och Unibet

Erik Penser har en positiv syn på branschen för spelbolag och ser Evolution Gaming och Unibet som favoriter. Det framgår av en analys.

Penser ser att spelbolagens starka tillväxt och höga utdelningsnivå talar för en bra fortsättning på året. Under nästa år bedöms både OS och EM i fotboll innebära en förhöjd aktivitet för bolagen. Uppköpen av bolag tros även fortsätta i den konsoliderande marknaden.

Evolution Gaming utses till Top Pick med en hög marknadsandel i ett starkt tillväxtsegment. Dessutom är värderingen relativt konkurrenterna god. Riktkursen höjs från 150 kronor till 220 kronor per aktie. I samband med en rekommendation från Börsveckan är aktien upp cirka tre procent under måndagen.

Även Unibet ses som ett bra val och riktkursen höjs från 650 kronor till 725 kronor per aktie.

Betsson får sänkt rekommendation till behåll med en bibehållen riktkurs om 155 kronor per aktie. Net Entertainment är fortsatt för dyr enligt Penser med en upprepad säljrekommendation med målkurs om 350 kronor.

I en översikt av de mindre spelbolagen bedöms Cherry som det minst riskabla och Angler Gaming som det med både högst risk och högst potential.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.