Pepsico höjer utdelningen för 52:a året i rad

Snacks- och dryckesjätten Pepsico höjer sin kvartalsutdelning till 1,355 dollar per aktie, en höjning med 7,1% jämfört med tidigare 1,265 dollar per aktie.
Pepsico höjer utdelningen för 52:a året i rad - Pepsico
Foto: Pepsi

Utdelningen hamnar därefter på 5,42 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 3,1 procent. Det framgår av bokslutet för 2023 som publicerades på fredagen.

Det är 52:a året i följd som utdelningen höjs. Pepsico är därmed en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd.

Bolaget grundades ursprungligen 1898 och det nuvarande Pepsico skapades 1965 då Pepsi-Cola gick samman med Frito-Lay.

Pepisco har sitt huvudkontor i Purchase i delstaten New York med 315 000 anställda och ett börsvärde på 239 miljarder dollar. Bolagets har flera välkända produkter som Pepsi, Lays, Gatorade, Doritos, Cheetos och Ruffles.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.