Per Jansson: Riksbanken redo att agera igen

Om utsikterna försämras är Riksbanken redo att agera igen. Utsikterna för inflationen är bräckliga och alla ihållande risker ligger på nedsidan. Det sade vice riksbankschef Per Jansson vid ett event hos Goldman Sachs i London på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Han konstaterade att om de behöver agera igen så kan det bli ett paket av åtgärder, med tillgångsköp och räntesänkning. De kan sänka igen, ingen i direktionen är tillfreds med tolkningen att noll skulle vara en ny nedre gräns.

Riksbanken höjde i december räntan till 0 procent, där den lämnades oförändrad vid det penningpolitiska mötet i februari.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här