Petter Stordalen fortsätter satsa – ’det här kommer vara en liten parentes i historien’

Petter Stordalen har tappat miljarder under pandemin och väntas fortsätta tappa miljarder i år. Han fortsätter dock satsa och i en stor intervju med SvD Näringsliv beskriver Stordalen affärsbesluten under pandemin och hur han ser på hotell- och resebranschen framgent.
Petter Stordalen fortsätter satsa – ’det här kommer vara en liten parentes i historien’ - Petter-Stordalen_Fredrik-Hagen-900
Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen
Så sent som i oktober 2019 köpte Stordalen Ving för 6 miljarder kronor tillsammans med Harald Mix och riskkapitalbolaget TDR Capital. En affär han inte ångrar, ”Om jag hade haft samma möjlighet att nu i dag göra den deal jag gjorde före pandemin så hade jag gjort det.” För att säkra sitt imperium har han fått sälja aktier och fastigheter för miljardbelopp.

I en undersökning från Världsturistorganisationen, UNWTO, tror hälften av de tillfrågade experterna att det kommer dröja tre år innan turismen kommer tillbaka till gamla nivåer. Å andra sidan spår SRF – researrangörernas branschorganisation att charterresor från Sverige till Europa kan återhämta sig helt kommande vintersäsong.

Stordalen tror inte att pandemin kommer förändra våra resemönster i grunden, mer än att affärsresandet kommer minska. ”Det kommer definitivt bli ändringar. Att det blir färre som tar dagsturer Från Arlanda till Bryssel och London, det är helt säkert. Om det påverkar vår business? Kortsiktigt, lite. Långsiktigt, nej.”

Stordalen resonerar även att hotellen han nu öppnar kommer stå där i 50-100 år, att han öppnade dem under en pandemi har således ingen betydelse långsiktigt, ”Det här kommer vara en liten parentes i historien”.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco