Pfizer köper bioteknikbolag för över 100 miljarder

Läkemedelsbolaget Pfizer förvärvar bioteknikbolaget Array Biopharma, som utvecklar molekyler inom cancer och sällsynta sjukdomar.

Köpeskillingen landar på 48 dollar per Array-aktie, motsvarande totalt cirka 11,4 miljarder dollar, motsvarande 108 miljarder kronor, i ”enterprise value”, skriver Pfizer i ett pressmeddelande.

Pfizers förvärv av Array Biopharma inkluderar preparat för kombinationsbehandlingar av metastatiskt melanom (hudcancer) samt preparat som för närvarande är under utveckling i fas 3, ämnat för behandling av rektalcancer (ändtarmscancer).

Det definitiva budet från Pfizer representerar en budpremie på 62 procent jämfört med stängningskursen från i fredags.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.