Pfizer och Moderna ökar kapaciteten för coronavaccin

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer och sektorkollegan Moderna planerar att öka vaccinleveranserna i USA och har som mål att dubbla eller möjligtvis tredubbla leveranserna under de kommande veckorna.
Coronavaccin
Foto: Henning Bagger/TT
Pfizer siktar på att öka den veckovisa leveransen till mer än 13 miljoner doser medan Moderna siktar på 40 miljoner doser månadsvis. Det rapporterar NBC News.

I dagsläget levererar Pfizer mellan 4-5 miljoner doser i veckan medan Moderna hittills har levererat 45 miljoner doser sedan distributionen startade.

Bakgrunden till den skarpa upptrappningen i leveranser förklarar Pfizers affärschef John Young med att bolaget gjort ”signifikanta investeringar” i bolagets tillverkningsanläggningar samt andra förbättringar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets