Pinterest presenterar teckningsintervall

Techbolaget Pinterest ska erbjuda 75 miljoner A-aktier i samband med börsnoteringen och teckningskursen väntas bli i intervallet 15-17 dollar per aktie.

Det framgår av det preliminära prospektet som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC.

I toppen av intervallet kan Pinterest alltså dra in nästan 1,28 miljarder dollar, men det kan även bli tal om en övertilldelningsoption på 11,25 miljoner aktier.

Pinterest har även B-aktier som är betydligt mer röststarka och efter börsnoteringen kommer innehavare av dessa ha drygt 99 procent av rösterna i bolaget. Varje A-aktie ger rätt till en röst medan B-aktien ger 20 röster.

Under 2018 minskade Pinterest nettoförlusten till 63 miljoner dollar, från en förlust på 130 miljoner dollar året innan. Intäkterna ökade samtidigt till 755,9 miljoner dollar (472,9). Antalet månatligt aktiva användare på det sociala nätverket var 265 miljoner i slutet av 2018. Det kan jämföras med Twitters siffra på 321 miljoner och Facebook med 2,32 miljarder. OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.