Piper Sandler höjer riktkurs för Tesla med mer än 100%

Elbilstillverkaren Tesla får idag en höjd riktkurs från Piper Sandler, från 515 till 1 200 dollar, samtidigt som rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av en analys.
Elon Musk, VD för Tesla, är rikast i världen.
Elon Musk, vd för Tesla. Foto: Hannibal Hanschke/Pool via AP)
För att försvara värderingen har analyshuset publicerat en 100 sidor lång analys med en kassaflödesanalys med 20 års sikt och en diskonteringsränta på 10,3%.

Modellen bygger bland annat på billeveranser om 894 tusen fordon 2021 och till slut 9 miljoner plus under 2030. Vidare estimerar Piper Sandler att FSD-mjukvaran kommer användas av 50% av alla användare samma år, vilket kommer ge en stor påverkan på marginalerna.

Analyshuset tror att rörelsemarginalerna till slut kommer att överstiga 40%, och att Tesla Energy under 2030-talet kommer att motsvara mellan 20-30% av de totala intäkterna, snarare än dagens 6%.

Tesla stiger 3,6% till 822 dollar i förhandeln i USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.