Platserna med störst boprisfall

Se var i Sverige som priserna på bostadsrätter och villor fallit mest de senaste månaderna.

Under augusti-oktober 2016 har bostadsrättspriserna i Sverige ökat med knappt 5 procent, jämfört med den föregående tremånadersperioden. Villapriserna har under samma tid ökat med 2 procent.

Men det finns undantag.

Exempelvis Uppsala län där priserna på bostadsrätter sjunkit med cirka 2 procent augusti-oktober. Det är den största minskningen bland samtliga svenska län.

LÄS MER: Här stiger bopriserna mestSe var i landet som priserna på bostadsrätter och villor har stigit mest de senaste månaderna.

På villafronten är det Jämtlands län som intar jumboplatsen. Under augusti-oktober har villapriserna i länet sjunkit med 6 procent, jämfört med föregående tremånadersperiod.

På kommunnivå syns det största prisfallet på bostadsrätter i Ängelholm – minus 14 procent under perioden. När det gäller prisfall på villor toppas listan av Kramfors kommun, minus 15 procent.

Nedan syns listor över de kommuner där prisfallet på bostadsrätter respektive villor har varit störst under augusti-oktober, jämfört med föregående tremånadersperiod.

 

Borätter

Kommun Prisfall i %
Ängelholm -14
Kiruna -13
Knivsta -11
Lomma -9
Boden -8
Vaxholm -7
Mariestad -6
Kungsbacka, Västervik -5
Lund, Ystad -4
Alingsås, Kävlinge, Salem, Vänersborg -3
Danderyd, Karlstad, Värmdö -2
Gotland, Helsingborg, Huddinge, Staffanstorp -1

 

Villor

Kommun Prisfall i %
Kramfors -15
Gagnef, Skurup -13
Sunne -11
Oskarshamn, Östersund, Östra Göinge -10
Leksand, Åmål -9
Smedjebacken -8
Hudiksvall -7
Karlshamn, Tomelilla, Vänersborg, Österåker -6
Hallsberg, Hallstahammar, Hammarö, Skellefteå, Svalöv -5
Arvika, Hörby, Kalix, Karlskoga, Sandviken, Simrishamn, Öckerö -4
Eslöv, Finspång, Mariestad, Mark, Mora, Piteå, Söderhamn, Ulricehamn, Vallentuna -3
Gislaved, Kristianstad, Västerås -2
Borlänge, Landskrona, Linköping, Ludvika, Vara, Värmdö -1

 

Källa: Mäklarstatistik

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.