Plexian ökar förlusten under första halvåret

Fintechbolaget Plexian redovisar som planerat ingen omsättning under första halvåret. Rörelseförlusten ökade.
Plexian
Aktiverat arbete för egen räkning var 1,2 miljoner kronor (1,3).

Rörelseresultatet blev -14,4 miljoner kronor (-6,4).

Resultatet före skatt var -15,2 miljoner kronor (-6,4). Resultatet efter skatt blev -15,2 miljoner kronor (-6,4).

Likvida medel uppgick till 19,8 miljoner kronor (0,4).

“Vi är glada och stolta över intresset som visades för den publika nyemissionen innan noteringen. Med hjälp av emissionslikviden vi tillförts har vi skapat förutsättningar att realisera våra tillväxtplaner. Vi har under det andra kvartalet bland annat fortsatt att utveckla vårt partnerskap med Enfuce, vidareutvecklat Edge samt stärkt upp organisationen genom rekryteringen av Niklas Gustafsson som CTO”, kommenterar VD Staffan Mattson

“Med grunden lagd, är fokus nu på att fortsätta hitta innovativa lösningar som ska skapa mervärden åt våra partners och framför allt åt alla användare kopplade till vår plattform. Vi har avtal med ett stort antal handlare som ser fram emot att förmedla varor och tjänster med Edge. Med hjälp av transaktioner från dessa kommer vår plattform få mer data att arbeta med och därigenom fortsätta att öka intelligensen. Det gynnar också våra användare som därigenom successivt får mer och mer skräddarsydda erbjudanden. Vi har under sommaren inlett förberedelser för att ansöka om att bli licensierade kortutgivare. Vi kommer därigenom kunna skala upp verksamheten i det tempo vi själv önskar, utan att vara beroende av tredje part.”

Plexian noterades på Nasdaq First North Growth Market under det andra kvartalet i år.

Plexian, Mkr H1-2021 H1-2020
Nettoomsättning 0 0
Rörelseresultat -14,4 -6,4
Resultat före skatt -15,2 -6,4
Nettoresultat -15,2 -6,4
Likvida medel 19,8 0,4
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.