Politiker vill stoppa affären mellan Kry och 1177

Den blågröna majoriteten i Region Stockholm gör en tvärvändning och vill stoppa nätläkaren Krys köp av 1177 Vårdguiden. Politikerna vill se ett nytt avtal och öppnar för att driva telefonrådgivning i egen offentlig regi, rapporterar Svenska Dagbladet.
Politiker vill stoppa affären mellan Kry och 1177 - 1177-900
Foto Anders Wiklund / TT
Kry meddelade om affären i januari när bolaget köpte Medhelps dotterbolag Vårdtjänster, där 1177 Vårdguiden ingår. Redan då väckte nyheten kritik och bland annat Svensk förening för allmänmedicin varnade för snedvriden konkurrens.

Politikernas besked kommer i samband med en skrivelse till dagens möte i hälso- och sjukvårdsnämnden.

”Vi kände att vi ville ge det här tydliga beskedet. Vi vill tydligt tala om för både de här aktörerna och andra att det är viktigt att den här tjänsten står neutral. Då kan man inte själv vara en av vårdgivarna”, säger hälso- sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) till SVD.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets