Porsche räknar med lägre lönsamhet i år

Tyska lyxbilstillverkaren Porsche väntar sig en något lägre lönsamhet i år med anledning av ett större antal nya lanseringar.
Porsche räknar med lägre lönsamhet i år - S23_1938_fine
Foto: Porsche

Det framgår av företagets årsredovisning.

Företaget spår nu att marginalen kan falla till 15-17 procent i år, från 18 procent under fjolåret. På sikt räknar Porsche med en rörelsemarginal om 17-19 procent, med en långsiktig marginal om över 20 procent.

Under 2023 redovisade Porsche en omsättning på 40,5 miljarder euro, vilket stämde väl över analytikernas förväntningar. Rörelsemarginalen på 17,7 procent var något högre än väntat.

Porsche, som ägs till största delen av Volkswagen, lanserar fyra nya modeller under året. Det handlar om Panamera, Macan, Taycan och 911. Det är det största lanseringsåret någonsin för den klassiska sportbilstillverkaren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets