Positiv konsumtionsutveckling i Sverige under förra veckan

Konsumtionen i Sverige ökade med 7,6% under förra veckan, jämfört med samma period i fjol. Det framgår av kortstatistik från Swedbank.
Konsumtion
Foto: Isabell Höjman / TT
Ett område som haft en positiv konsumtionsutveckling under hela maj är tjänstesektorn. Där har även de hårt drabbade branscherna hotell och restaurang fått uppleva en ökad omsättning.

”Fortsätter smittspridningen att minska kan hotell- och restaurangbranschen se fram emot ett rejält uppsving i sommar. I fjol ökade omsättningen i branschen med 90% mellan maj och juli när smittspridningen minskade och restriktionerna lättade”, säger Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank.

Ett annat område som går mot det bättre är flyg och resor. Försäljningen är alltjämt lägre än de nivåer som rådde innan coronapandemin men utvecklas i en positiv riktning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.