Positiv öppning väntas på USA-börserna

New York-börserna såg på onsdagen ut att inleda dagen med lätta rörelser uppåt. Detta sedan Europabörserna stärkts något under dagen, och Asienbörserna under morgonen visat små men mestadels positiva indexrörelser.
Positiv öppning väntas på USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid 14.45-tiden var terminen för Dow Jones industriindex oförändrad, medan S&P 500-terminen steg 0,1 procent och Nasdaq 100-terminen 0,2 procent.

Före öppning kom statistik som visade att BNP I USA steg 2,1 procent i beräknad årstakt under tredje kvartalet. Väntat var en ökning med 1,9 procent, enligt Bloomberg News sammanställning.

Orderingången på varaktiga varor steg 0,6 procent i oktober jämfört med månaden före, vilket var positivt jämfört med förväntningarna: väntat var en nedgång med 0,9 procent. Antalet nyanmälda arbetslösa sjönk dessutom till 213.000 personer, medan väntat var 221.000 nya arbetslösa.

Under eftermiddagen väntas även statistik om Chicago-PMI för november, privatkonsumtion och inflation (PCE) för oktober, kontrakterade husköp för oktober samt energidepartementets officiella veckostatistik om de amerikanska råoljelagren, som kommer klockan 16.30 svensk tid.

Traktortillverkaren Deere överträffade med liten marginal förväntningarna på resultat och försäljning för det gångna kvartalet. Bolaget guidar dock för en avmattning i båda huvudverksamheterna lantbruksmaskiner och anläggningsmaskiner och resultatprognosen för innevarande räkenskapsår var lägre än väntat. I förhandeln var aktien ned 4 procent.

Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA, Federal Aviation Administration, har uppgett att den kommer att ta ensamt ansvar för inspektion och godkännande av alla nytillverkade flygplan av modellen Boeing 737 Max. Dessa funktioner utfördes tidigare av Boeing självt. Boeing var något lägre i handeln inför öppning.

Datortillverkaren Dell överträffade förväntningarna med sin kvartalsrapport vad gällde resultatet, medan intäkterna var lägre än förväntat. Bolaget sänkte också sin prognos för helårsresultatet. Aktien tappade drygt 4 procent i förhandeln.

Tobaksjätten BAT, British American Tobacco, uppgav att en avmattning i den amerikanska marknaden för så kallad ”vejpning”, e-cigarettrökning, skulle leda till lägre intäktstillväxt. Aktien svarade med att stiga inför öppningen.

Under pågående handeln i USA väntas på onsdagen publiceringen av Feds så kallade Beige Book, en regional konjunkturrapport. Den väntas klockan 20 svensk tid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.