Powell vill ha mer finanspolitiska stimulanser

Federal Reserves ordförande Jerome Powell efterfrågar mer finanspolitiska stimulanser för att inte riskera återhämtningen som varit snabbare än förväntat.
Powell vill ha mer finanspolitiska stimulanser - jerome-powell-900
Fed-chefen Jerome Powell. Foto: Tasos Katopodis/TT
”Risken att göra för mycket verkar för närvarande att vara mindre”, sade han vid National Association for Business Economics, rapporterar CNBC.

Powell följde upp med att säga att även om åtgärderna visar sig vara mycket större än nödvändigt kommer de inte att ha gått till spillo.

”Återhämtningen kommer att bli starkare och ske snabbare om penningpolitiken och finanspolitiken fortsätter att arbeta sida vid sida för att stödja ekonomin tills det är tydligt att den klarar sig”, sade Powell.

USA:s ekonomiska tillväxt föll med över 31 procent i det andra kvartalet på påverkan från covid-19. En stark återhämtning är förväntad för det tredje kvartalet i och med att samhället återigen öppnat upp sedan dess.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco