Powercell sjunker rejält på börsen

Bränslecellsbolaget Powercells aktie sjunker kraftigt på torsdagseftermiddagen.

Vid 14.45-aktien var aktien ned 13 procent för dagen till 282 kronor.

Bolagets börsvärde uppgick därefter till drygt 14 miljarder kronor.

Hittills under 2020 har Powercell ungefär fördubblat sitt börsvärde. Kursuppgången har varit särskilt starkt under de två senaste veckorna.

Måren Wikforss, som är kommunikationschef och ir-ansvarig för bolaget, säger till Direkt att han inte har någon förklaring till varför aktien har tappat så mycket på kort tid. Så vitt han vet har det exempelvis inte släppts någon ny analys eller liknande gällande bolaget.

Även det norska vätgasbolaget Nel har backat på torsdagen och var ned 7 procent på eftermiddagen. Även Nels aktie har stigit kraftigt på senare tid.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här