Precis fulltecknat i Fluicells företrädesemission

Fluicells företrädesemission av units tecknades till 100,5% med och utan företrädesrätt. Bolaget får därmed in hela emissionsbeloppet 30 Mkr före kostnader.
Precis fulltecknat i Fluicells företrädesemission - AOR0333_FINAL_V1
Fluicell

Bioteknikbolaget Fluicell har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden blev 100,5% varav 81,2% tecknades med stöd av teckningsrätter och 19,3% utan.

Garantiåtaganden tas därmed inte i anspråk och Fluicell tillförs som lägst 22,2 Mkr efter emissionskostnader. Vad de senare landar på beror på i vilken utsträckning garanter väljer ersättning i kontanter respektive units.

Emissionsguiden hissade tidigare fyra flaggor: ”Kapitalbehov i trängt läge”, ”Dåligt garantiupplägg”, ”Nyckelpersoners investering” samt ”Hög emissionskostnad”. Inga förändringar görs som en konsekvens av det publicerade utfallet.

KURSVÄNDNING BÄTTRADE PÅ ODDS

Teckningskursen per unit motsvarade 0,11 kr per aktie. Aktien var tidigt under emissionsprocessen nere på som lägst 0,1258 kr men återhämtade sig därefter rejält.

Under hela teckningsperioden var marginalen ned till teckningskurs god (stängning 0,517 kr sista teckningsdag). Sett i det ljuset är det inte konstigt att emissionen blev fulltecknad. Emissionsguiden sätter härmed punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.