Priset för Scandic satt

Nordens största hotellkedja Scandic Hotels, som ägs av EQT, har satt priset till 67 kronor per aktie inför dagens börspremiär. Det kan jämföras med det tidigare kommunicerade intervallet på 66-81 kronor.

Det innebär att bolaget har ett marknadsvärde på 6,9 miljarder kronor och nyemissionen i erbjudandet väntas tillföra 1,5 miljarder kronor före avdrag, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Om övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut uppgår det totala värdet av erbjudandet till 3,4 miljarder kronor.

Scandic Hotels har ett nätverk med 224 hotell och närmare 42.000 hotellrum i sju länder.

Hotellkedjan hade en nettoomsättning på 12,2 miljarder kronor för tolvmånadersperioden fram till den 30 september. Under årets tre första kvartal är omsättningen upp med 17,1 procent jämfört med föregående år och med 7,7 procent mätt i Like-for-like, där nya eller lämnade hotell exkluderas. Justerat Ebitda har under perioden ökat med 25,5 procent.

Morgan Stanley och SEB är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners i börsnoteringen medan ABG Sundal Collier och Deutsche Bank är Joint Bookrunners.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.