Preem-ägarens Promore Pharma går i frivillig likvidation

Läkemedelsbolaget Promore Pharma går i frivillig likvidation och Bolagsverket har utsett advokaten Lars-Henrik Andersson till likvidator.
Preem-ägarens Promore Pharma går i frivillig likvidation - al-amoudi-affarsvarlden-700_binary_6882418.png
Preem-ägaren Mohammed Al-Amoudi.

Beslutet är i linje med aktieägarnas beslut på en extra stämma den 5 oktober. Bakgrunden till beslutet är att bolagets kliniska prövning av PHSU05 floppade. Studien visade att behandlingseffekten av ensereptide var otillräcklig för att motivera ytterligare investering. Styrelsen beslutade därför att lägga ned utvecklingsprojektet.

”Det ska dock understrykas att ledningen och styrelsen bedömer att det finns förutsättningar för att genomföra ett omvänt förvärv eller någon annan form av strukturaffär under likvidationen”, säger Jonas Ekblom, tillförordnad VD.

”Likvidatorn kan i det fall ett slutligt avtal ingås föreslå bolagsstämma att likvidationen ska upphöra och verksamheten återupptas. Det kan även bli aktuellt att genomföra en utdelning av aktierna i bolagets helägda dotterbolag Pergasus AB, där patenträttigheterna för ropocamptide har samlats, till Promore Pharmas aktieägare”, fortsätter han.

Styrelsen bedömer att bolagets kassa räcker till mitten av december.

”Förhandlingar beträffande möjliga strukturaffärer pågår och två intentionsförklaringar har undertecknats rörande konkreta affärsförslag, men inga bindande avtal har ingåtts. Styrelsen bedömer därför att det i dagsläget inte finns något godtagbart alternativ till ett beslut om frivillig likvidation, för att undvika en konkurssituation i det fall någon strukturaffär inte skulle kunna genomföras”, uppger bolaget.

Promore Pharma har ett börsvärde om 4 miljoner kronor och aktien är noterad på First North. Största ägare är Preem-ägaren Mohammed Al-Amoudi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.