Putinrådgivaren Anatoly Chubais uppges ha avgått och lämnat landet

Ryska klimatsändebudet och Putinrådgivaren Anatoly Chubais har avgått och lämnat landet på grund av Putins krig i Ukraina. Det uppger två personer med insyn i frågan. Han är därmed den hittills högsta företrädare som bryter med Kreml med anledning av invasionen.
Putinrådgivaren Anatoly Chubais uppges ha avgått och lämnat landet - CHUBAIS
Anatoly Chubais 2005. Foto: AP Photo/Vladimir Afanasyev, Gazeta/TT

Det skriver Bloomberg News.

Anatoly Chubais, som är 66 år, är en av de få ekonomiska reformatorer från 1990-talet som stannat kvar i Putins regering och han har haft nära band med västerländska tjänstemän. Han är känd som arkitekten bakom Rysslands privatiseringar på 1990-talet. Anatoly Chubais gav Vladimir Putin sitt första Kreml-jobb i mitten av 1990-talet och välkomnade till en början hans uppkomst till makten i slutet av det decenniet, skriver Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco