Quickbit varnar för betydligt lägre intäkter och resultat i Q4

Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar räknar med att nettoomsättningen för april till juni (Q4) blir i intervallet 20-22 miljoner euro rörelseresultatet kommer att vara väsentligt svagare jämfört med föregående kvartal.
Quickbit varnar för betydligt lägre intäkter och resultat i Q4 - fbx68abe
Quickbits VD Daniel Sonesson. Foto: Pressbild

Det framgår av preliminära siffror.

I det föregående kvartalet var omsättningen 59,3 miljoner euro och för ett år sedan under Q4-kvartalet (april-juni) var omsättningen 69,3 miljoner.

Att omsättningen i år blir betydligt lägre ligger i bolagets förväntansbild baserat på faktorer som även påverkade det tredje kvartalet, uppges det i ett pressmeddelande. Den lägre omsättningen påverkar även rörelseresultatet och ebitda negativt.

”I det föregående kvartalet påverkades Quickbit bland annat av det makroekonomiska omvärldsläget som minskade befintliga flöden och aktiviteten hos merchants. Detta har även påverkat Quickbit i det fjärde kvartalet `22/23. Quickbits omsättning och rörelseresultat har därför påverkats negativt under kvartalet. Den lägre omsättningen och rörelseresultatet har dock varit i linje med Quickbits förväntningar och det var också därför kostnadsbesparingar påbörjades redan under det tredje kvartalet `22/23″, skriver bolaget.

Effekterna syns nästa kvartal

Effekterna av kostnadsbesparingsprogrammet kommer att synas redan kommande kvartal.

”När jag tillträdde som VD i februari stod vi inför en svår situation. Vi har agerat resolut för att reducera kostnader och komma till marknad med både förvärvade produkter och egna lösningar”, säger VD Daniel Sonesson.

Quickbit släpper sin delårsrapport för fjärde kvartalet den 20 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets