Räntorna fortsätter upp efter jobbstatistik

Stark amerikansk arbetsmarknadsstatistik utökade på fredagsmiddagen den ränteuppgång som har pågått världen över i spåren av gårdagens ECB-besked som var mindre expansivt än vad marknaden hade räknat med. Bland valutorna uppvisades dock inga större förändringar.

Antalet arbeten utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 211.000 personer i november. Det var något mer än marknadens prognos om en ökning med 200.000.

Utfallet för oktober reviderades upp till +298.000 från +271.000 samtidigt som september-utfallet reviderades upp till +145.000 från +137.000.

Arbetslösheten låg kvar vid 5,0 procent, i linje med förväntan. Den genomsnittliga timlönen var upp med 0,2 procent, också det i linje med förväntan.

”Fed skulle ha höjt räntan oavsett vad datan skulle ha sagt och siffrorna har just spikat detta. Utfallet var utmärkt. Fed hade varit komfortabla med en siffra runt 150.000, men dagens siffra var högre”, kommenterar Avatrade.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder