Laddar

Ratos för dialog med Aibel-banker

Källor till SvD Näringsliv uppger att de långivare som finansierar Ratos-innehavet Aibel gärna ser att ägarna nu skjuter till mer pengar. Ratos kommunikationschef Elin Ljung medger i artikeln att private equity-bolaget ser skuldsättningen i Aibel som hög samt att man nu diskuterar läget med bankerna.

“I en stor omstrukturering har man alltid en tät dialog med bankerna kring bolagets nuvarande och framtida resultatförmåga. Det är en fortsatt tuff tid i branschen, även för Aibel”, säger Ljung till tidningen.

Ratos ser dock inget behov “i dagsläget” av att skjuta till mer pengar, enligt artikeln.

Trots att oljebranschen har det tufft så menar Ratos att Aibel nu har ett bra läge.

“Vi ser att våra kunder måste fortsätta att underhålla sina plattformar och att efterfrågan på Aibels tjänster kommer att öka. Samtidigt så har den tredjedelen av verksamheten som inriktar  sig på nybyggnation fullt upp i tre och ett halvt år framöver”, säger Elin Ljung här.

Hela Aibel hade per den 30 juni 2015 nettoskuld på motsvarande 4.515 miljoner kronor medan orderboken per samma datum summerade till cirka 16 miljarder norska kronor (cirka 14 miljarder per 30 juni 2014).

Ratos äger 32 procent av Aibel och hade den 30 juni bokfört aktieposten till 1.669 miljoner kronor, motsvarande 12,8 procent av Ratos totala bokförda eget kapital.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.