Raybased minskade rörelseförlusten

Fastighetsteknikbolaget Raybased redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.
Raybased minskade rörelseförlusten - penna-analys-700_binary_6947306.jpg
Omsättningen steg till 0,8 miljoner kronor (0,3).

Rörelseresultatet blev -2,8 miljoner kronor (-4,1).

Resultatet före skatt var -2,8 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-3,3).

Likvida medel var 1,5 miljoner (2,0).

”Försäljningen under 2021 motsvarar redan mer än halva årsförsäljningen 2020. Vi ser nu de första positiva resultaten av ett fokuserat försäljningsarbete, utvecklingen av Raybased informationsplattform Raybased 2Way och våra färdiga tjänster, Raybased Temperature och Raybased Metering”, säger VD Johan Almquist i en kommentar.

Han säger vidare:

”Bolaget är fortsatt i ett finansiellt känsligt läge och styrelsen arbetar kontinuerligt med att trygga företagets kapitalförsörjning. Baserat på att Raybased de facto har kommersiellt färdiga tjänster, ett ökande antal kunder och är i dialog med ett stort antal potentiella kunder så ser både ledning och styrelse an 2021 med tillförsikt”.

Raybased, Mkr Q4-2020 Q4-2019
Nettoomsättning 0,8 0,3
Rörelseresultat -2,8 -4,1
Resultat före skatt -2,8 -4,2
Nettoresultat -2,2 -3,3
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.