Raytelligence redovisar små resultatförändringar

Radarsensorbolaget Raytelligence redovisar som en blygsam omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade något. Bolaget vittnar om ett stort tryck inom försäljning.
Raytelligence redovisar små resultatförändringar - penna-papper-700_binary_6964328.jpg
Omsättningen uppgick till 18 506 kronor (0).

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -3,6 miljoner kronor (-1,8). Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,12).

”Raytelligence har stort tryck på försäljningsavdelningen som består av 8 personer på heltid.
Vi genomför nu kundmöten dagligen, som i de flesta fall resulterar i fördjupning och nya möten med demonstration av systemet och förslag på pilotförsök. En viktig inriktning vi gjort är att fokusera mer på partnerskap med leverantörer som har befintliga plattformar hos våra nyckelkunder för att på så sätt addera värde i flera led. Vår medvetna satsning mot kommunerna har resulterat ett flertal orders och pilot-installationer med bl.a Övertorneå som är en av tio s.k. modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering. Vi ser ett stort intresse från kommunerna
och förväntar oss fler orders i närtid”, skriver vd Klas Arivdson i rapporten.

Han spår att försäljningsvolymerna troligen kommer att finnas internationellt då säljcykeln är kortare än mot kommuner. Partnern Careteq i Australien genererat en större order om 1,2 miljoner kronor. Leveranser till detta har påbörjats. Partnern har indikerat flera större order.

Under det första halvåret har företaget bland annat noterat sig i Tyskland.

Raytelligence, Mkr Q2-2021 Q2-2020
Nettoomsättning 0,0 0
Rörelseresultat -3,6 -1,8
Resultat före skatt -3,6 -1,8
Nettoresultat -3,6 -1,8
Resultat per aktie, kronor -0,14 -0,12
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets