RBS tar upp kampen mot fintechbolagen – lanserar appbank

Anrika Royal Bank of Scotland (RBS) tar upp konkurrensen med ett antal snabbväxande brittiska fintechbolag och lanserar en appbank, framgår av ett pressmeddelande.
RBS tar upp kampen mot fintechbolagen – lanserar appbank - rbs-affarsvarlden-700_binary_6948156.jpg

Satsningen är nödtvungen, menar bankens företrädare, trots RBS erkänt usla digitala rykte som fläckats av storskaliga buggar i internetbanken.

Med hjälp av appen hoppas RBS kunna ta en marknadsandel bland yngre bankkunder med hjälp av spar- och budgeteringsfunktioner som kan larma om spenderandet går över styr. RBS tar sikte på de 17 miljoner britter som har mindre än 100 pund i besparingar, enligt pressmeddelandet.

”Vi har massvis av statistik och den visar att våra kunder har sagt upp relationen med sina pengar”, sade Bós vd Mark Bailie enligt Reuters.

Bó ska också bidra till moderbolagets möjligheter att nå kreditmarknaden för att kunna finansiera den egna verksamheten genom att insättningar från kunderna används som en del av motvikt till kapitalanskaffning.

Bankens ledning har under en period dryftat idéer om att lansera digitala satsningar för att nå kunder som inte känner att de har behov av konventionella banktjänster.

Data som banken har tillgång till har dock visat att tiden minst sagt är mogen för rejälare satsningar på finansiell teknik, trots det usla ryktet.

Vd Mark Bailie ville dock inte staka ut någon målsättning för hur många kunder Bó ska nå i närtid. Samtidigt sade han att ”ett par hundra tusen kunder inte gör någon skillnad för RBS”, enligt Reuters.

RBS ägs fortfarande till stor del av brittiska staten efter en räddningsaktion i samband med finanskrisen 2008.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets