RED VALÖR: Affärsidéer vi gärna skulle vilja se (18)

Entusiasmen hos den verkställande direktören för Home Away FromHome Enterprises stod inte att ta miste på när han visade Valörrunt i sin affärsidé, den alldeles nyinvigda nöjesparken iLondons förorter, inför börsintroduktionen.-Valle, old man, detta är någonting som stensäkert kommer attbli en succé, affärsmässigt och på börsen.-Vad är grundidén?-Home Away From Home! Jag har läst i hemmablaskorna hur alladirektörer planerar att flytta sina huvudkontor utomlands; omjag förstått det rätt för att slippa okunniga och oanständigakrönikor som dina. Vad behöver dom då, för att kunna locka medsig sina näpna små ja-sägare?-Ett Home Away From Home?-Korrekt. Härnäst kommer du att fråga mig vad H.A.F.H. kommeratt innehålla, inte sant?-Vad innehåller då ditt Home Away From Home?-Allt som en svensk toppdirektör kan tänkas behöva när hansliter upp sina bopålar ur den svedalska myllan. Här borta harvi älgjakten.

-Men älgarna går på rullband? Med sammankedjade ben?-Självklart. Bössorna ger en sjuhelvetes rekyl, men släpper baraur sig gula ärtor. Det är smällarna och nedläggningen avvillebrådet som räknas. Vi vill inte ha någon vendetta här påområdet. Tänk dig vad PG skulle kunna hitta på med Gyll, tillexempel, om bössorna var skarpladdade. Olyckor händer så lätt.Älgarna är gamla tjeckiska cirkusdjur, som alltid slänger sigomkull när det smäller. Lättare så.-Vad gör dom därborta vid fotokulissen?-Alla svenska direktörer vill hälsa på Bill Gates. Vi skapar ensådan möjlighet, låt vara att den är något syntetisk.-Där i cirkustältet då?-Svensk sommar. Sprinklersystemet och luftkonditioneringen gårför fullt. Myggodlingen har inte riktigt kommit igång än, men viräknar med att dom små kräken skall vara riktigt bitska tillmidsommar. Därinne kan man således sitta, precis som hemma, ochklaga på hur dåligt allt är.-Dom där som kastar bollar på en tjockis på plankan ovanförbassängen, då?-Ser du inte vem han liknar?-Okej. Persson-Bashing. Jag förstår. Vad gör dom där uppe påtrampolinen då?-Det är fallskärmshoppet. Direktörerna begår ett valfrittmisstag, och kastar sig sedan rakt ut. Men dom landar förstås ivår cocktailbar, The Golden Card Inn, med ett saftigtavgångsvederlag. Dom som vill kan ta med sig sitt egetpersonliga löneavtal hem, inramat och med guldtext.-Hjulet där borta då?

-Konjunkturhjulet kallar vi det. Om det stannar på dåligaförutsättningar får man dra en lott i statliga stödpotten. Vinstvarje gång. Det är väldigt poppis bland utflyttade skogsdirrar.Kronan försvagas till er förmån. Inkassera tre miljarder påmassabruken.-Därborta då?-Dirreskansen, med Stureplanssvampen, Café Opera, Kungsan, NKoch Operan i miniatyr. Direktörerna får stressa förbi samtligaattraktioner samtidigt som dom talar med vår 071-telefonservicepå nallen om ett viktigt kontrakt. Statisterna i kön utanförlåtsascaféet är tillsagda att muttra ett avundsjukt ooooh närdirrarna (mot en tilläggsavgift) går förbi kön.-Bilarna därborta?-Vi kallar det för Värmdörejset. Det är en autentisk kopia avfredagsrusningen till lantstället. Alla kör i bussfil. Längrened har vi Båstadsgaloppen med särskilt inhyrda Personal Loosersför de som önskar klå upp någon i tennis. Här vinner alla dirrar- hela tiden – precis som på börslotteriet All time high ochgolfgreenen Hole in One. Vad vill du göra nu: kolla in vårtMidsommarland eller leka sätta svansen på Ulvskog? Jag har lästi hemmablaskorna hur alla direktörer planerar att flytta sinahuvudkontor utomlands.

Vad behöver dom då, för att kunna locka med sig sina näpna småja-sägare?

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.