Laddar

Tusentals ägare drabbas när Redwood Pharma likvideras

Redwood Pharma har avbrutit sin företrädesemission och skriver i en lägesuppdatering att de planerar att avregistrera sig från First North för att sedan likvideras. Besluten påverkar 3 100 aktieägare.
Tusentals ägare drabbas när Redwood Pharma likvideras - Redwood konkurs
Redwood Pharma på väg mot att avlistas och likvideras.

Affärsvärlden kunde tidigare i veckan berätta att Redwood Pharma inte uppnådde den lägsta gränsen avseende teckningsgrad i sin företrädesemission. Det innebar att de fick avbryta emissionen och inte erhöll en enda krona genom kapitalanskaffningen.

Sedan tidigare befann sig Redwood i en ansträngd finansiell situation, och med anledning av emissionsutfallet inledde bolaget en strategisk översyn.

I en uppdatering om bolagets framtid står det nu klart att Redwood inte kan betala sina skulder. I närtid är siktet därför inställt på att avyttra alla bolagets tillgångar.

“Ett eventuellt överskott av försäljningen kommer att överföras till aktieägarna och styrelsen kommer därefter att vid en extra bolagsstämma föreslå att bolaget avregistreras från Nasdaq First North Growth Market och likvideras”, skriver bolaget.

Det har inte fastställts någon tidsram för åtgärderna som meddelats.

Redwood Pharma har i dagsläget 3 100 aktieägare, enligt ägartjänsten Holdings.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.