Regeringen vill utreda möjlighet till fotboja för unga

För att bryta nyrekryteringen av barn och unga till kriminella gäng vill regeringen utreda användandet av fotboja för unga.
Regeringen vill utreda möjlighet till fotboja för unga - NYA ÅTERGÄRDER FÖR ATT BRYTA REKRYTERINGEN AV BARN OCH UNGA TILL KRIMINELLA GÄNG
Juno Blom (L), Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvallm (M), och Christian Carlsson (KD) presenterar nya åtgärder för att bryta rekryteringen av barn och unga till kriminella gäng, vid en pressträff. Foto: Mikaela Landeström / TT

Det sade Christian Carlsson (KD), ordförande i socialutskottet, på en pressträff på måndagen.

– Utredaren ska se över om fotboja i vissa fall kan användas för att säkerställa att barn och unga genomgår vissa behandlingsinsatser, avstår alkohol eller andra droger eller befinner sig i skolan vid givna tillfällen och på så vis undviker kriminella miljöer, sade Christian Carlsson.

Utredaren ska även undersöka om fotboja kan användas efter placering på Sis-hem.

Vidare föreslår regeringen fler och stärkta familjehem.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.