Rekordhandel på Stockholmsbörsen under kraschen

Nasdaq hade ovanligt stora volymer under den senaste hektiska perioden med börsras. Handeln har varit cirka fyra gånger högre än normalt dessa dagar, skriver Placera och hänvisar till data från Nasdaq.

Den 12 mars genomfördes totalt 1 429 485 affärer, en dag som bjöd på ett historiskt stort ras. Det kan jämföras med 355 612 affärer i snitt per dag under förra året. Den 13 mars skedde 1 287 936 affärer.

Börsen har aldrig tidigare fallit så kraftigt som vi upplevt de senaste dagarna. Kurserna började att dyka den 20 februari men det verkliga fallet påbörjades den 24 februari när det stod klart att viruset fått fäste i Italien.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.