Rekordnotering för fastighetsbolag

Kinesiska Dalian Wanda genomför tidernas största börsnotering av ett fastighetsbolag då Dalian Wanda Commercial Properties, DWCP, sätts på Hong Kong-börsen med ett värde på 3,7 miljarder dollar.

Det framgår av källor insatta i frågan till Wall Street Journal.

Enligt finansbolaget Dealogic, rankas bolagets börsnoteringsvärde till världens största för fastighetsbolag och går därmed om Singapores Global Logistic Properties. Värdet kan även jämföras med förra månadens börsnoteringsvärde av Paramount på 2,6 miljarder dollar.

Tillsammans med BAIC Motor har DWCP lyft Hong Kong-börsen till andraplatsen bland de mest attraktiva globala börsnoteringsplatserna, där New York Stock Exchange ligger på förstaplats, men där Nasdaq och London Stock Exchange halkat efter på tredje respektive fjärdeplats, uppger Wall Street Journal.

Försäljningen av DWCP genomfördes med bakgrund av kinesiska centralbankens räntesänkningar då investerare förväntar sig mindre press på skuldtyngda fastigheter.

DWCP har 178 projekt i 112 städer och 29 kinesiska provinser och hade vid slutet av juni en skuldsättning genom eget kapital på 87,8 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.