Rekordsänkning väntas från Indiens centralbank

Indiens centralbank kommer troligen sänka räntan till rekordlåga 3,5 procent vid centralbankens nästa möte den 6 augusti. Det svarade två tredjedelar av de utfrågade analytikerna i en undersökning av Reuters.
Rekordsänkning väntas från Indiens centralbank - shaktikanta-das-indien-centralbank-700_binary_6947157.jpg
En majoritet av analytikerna tror även att centralbanken kommer genomföra ännu en räntesänkning under det nästa kvartalet, trots att landet riskerar att få en stadigvarande inflation som är högre än dess uppsatta målområde.

Indiens retail-inflation steg till 6,09 procent under mars, vilket är högre än det uppsatta inflationsmålet på mellan 2 till 6 procent.

Vissa analytiker bedömer att centralbanken kommer lämna räntan oförändrad fram tills augusti och sedan återuppta räntesänkningarna när inflationen har stabiliserats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco