Revolution Races nyintroduktion blev kraftigt övertecknad

Outdoor-klädbolaget Revolution Races nyintroduktion på Nasdaq Stockholm mötte ett mycket stort intresse och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Handeln i aktien inleds i dag den 16 juni. Aktien handlas med kortnamnet RVRC. Det framgår av ett pressmeddelande.
Revolution Races nyintroduktion blev kraftigt övertecknad - Revolotion.
.
Teckningskursen var på förhand bestämd till 75 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för samtliga utestående aktier på 8,47 miljarder kronor.

Erbjudandet omfattar totalt 37,78 miljoner befintliga aktier, motsvarande 2,83 miljarder kronor, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo. Säljare är Altor Fund IV och Nyrensten Global Holding.

Ankarinvesterare är Blackrock, Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Lancelot Asset Management, Ophir Asset Management och Swedbank Robur Fonder som tecknat aktier för 1,4 miljarder kronor.

”Idag är det en glädjens dag för alla oss som jobbar på Revolution Race. Jag är oerhört stolt över det vi hittills skapat tillsammans med våra kunder, våra fantastiska ägare och anställda. Det är så stort och mäktigt på alla sätt. Nu är vi redo att skriva ett nytt kapitel i vårt bolags historia. Som noterat bolag har vi en kvalitetsstämpel som gör det möjligt att stärka vår position ytterligare, att attrahera nya talanger och fortsätta vår globala expansion. Genom att lyssna in och fånga in våra kunders förväntningar och behov bygger vi ett av världens mest rekommenderade outdoor-varumärken, för oss är det allemansrätt att ha tillgång till högkvalitativa produkter till rimliga priser. Idag välkomnar vi befintliga såväl som nya aktieägare, tillsammans ska vi skapa nästa svenska exportunder”, kommenterar Pernilla Nyrensten, medgrundare, VD och koncernchef i Revolution Race.

Revolution Race erbjuder högkvalitativa funktionskläder för människor med en aktiv livsstil. Bolaget grundades 2013. Modellen är så kallad D2C, vilket innebär att bolaget digitalt säljer sina kläder direkt till konsument utan några som helst mellanhänder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets