Rezidor vinstvarnar

Hotelloperatören Rezidor Hotel Group vinstvarnade sent på torsdagen.

ångskostnader hänförliga till stängningen av ett hotell för renovering samt det utmanade affärsklimatet påverkar 2014 års resultat för Rezidor Hotel Group och de utlovade marginalförbättringarna från initiativet Route 2015 försenas”, hette det i ett pressmeddelande.

Route 2015 som lanserades 2011 hade som mål att förbättra ebitda-marginalen med 6-8 procentenheter fram till 2015. Bolaget uppger att ”stabila framsteg” har gjorts de senaste tre åren men att engångskostnader för renoveringen av ett hotell i franska Lyon tillsammans med ”den ekonomiska motvinden i Norge och i Europa som helhet” minskat effekten av åtgärderna.

Orsaken till engångskostnaden för den franska renoveringen är att öppningen av hotellet senareläggs. Hotellet stängde för renovering i januari 2014 och öppningen har nu fördröjts till senare delen av 2016 på grund av förekomsten av asbest i fastigheten. Kostnaden har därför ökat till 12 miljoner euro, varav 5,5 miljoner redovisades i det tredje kvartalet och 6,5 miljoner kommer att redovisas i det fjärde. Den norska marknaden, som står för 25 procent av koncernens intäkter, har försvagats ”på grund av det fallande oljepriset”. Marknadens RevPAR (intäkt per tillgängligt rum) minskade med 4 procent i oktober och med 7 procent i november.

”De geopolitiska utmaningarna i Ryssland och i Ukraina har också påverkat utfallet av förbättringsåtgärderna i Route 2015”, skrev bolaget vidare.

”Route 2015 är fortfarande ett viktigt måldokument för att driva en förbättring av marginalerna och lägga grunden för framtiden. Takten på förbättringsprogrammet kommer att kopplas till den prognostiserade ekonomiska utvecklingen, men vi förväntar oss att ta ytterligare steg mot målen under 2015”, sade vd Wolfgang Neumann.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco