Rhovac rusar efter uppföljningsresultat

Forskningsbolaget Rhovac avancerade vid 12-tiden på torsdagen med 7 procent efter presentationen av positiva resultat i en tolvmånadersuppföljning av fas 1/2-studien med läkemedelskandidaten Rv001 vid behandling av prostatacancer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studieresultaten avser säkerhet och immunsvar. Totalt fick 22 patienter Rv001-behandling under en period på ungefär 30 veckor. Vid 3, 6, 9 och 12 månader efter behandlingen utvärderades patienterna och tolvmånadersuppföljningen i denna utvärdering har härmed inkommit.

Resultaten visar att av de 18 patienter som visade signifikant behandlingssvar efter avslutad behandling fortfarande visade signifikant respons vid 3-, 6-, och 9-månadersuppföljningen. Vid 12-månadersuppföljningen visade 17 av de 18 patienterna signifikant immunologiskt svar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här