Riksbankens företagsundersökning visar på hög tilltro till ett coronavaccin

Intervjuer som Riksbanken genomfört med svenska storföretag visar på hög tilltro till ett vaccin mot covid-19 för att framtidstron bland kunderna ska återvända och efterfrågan ska kunna öka igen.
Riksbanken
Riksbanken. Foto: Hasse Holmberg / TT
Riksbankens Företagsundersökning för december månad visar att de svenska storföretagen upplever att de än så länge har klarat den andra pandemivågen förhållandevis väl, som upplever att de har en bättre framförhållning denna gång.

Den redan hårt drabbade besöksnäringen och konfektionshandeln påverkas dock återigen av de nya restriktionerna, och ett klädföretag beskriver konjunkturläget som ”supersvagt”.

Pandemirelaterad oro har gjort företagen överlag mer försiktiga, som hyser hopp om att snabba vaccinationer ska kunna bidra till en återhämtning bland kunderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets