Riksbankschefen: inflationen går åt rätt håll

Den svenska inflationen utvecklar sig åt rätt håll. Det säger Riksbankschef Erik Thedéen i samband med ett anförande vid Östsvenska Handelskammaren.
Riksbankschefen: inflationen går åt rätt håll - Riksbankschef Erik Thedée
Riksbankschef Erik Thedéen. Foto Pontus Lundahl / TT

”Det senaste inflationsutfallet ändrar inte bilden av att inflationsdynamiken går i rätt riktning. Vi är på lite fastare mark och jag utesluter inte att styrräntan kan sänkas under första halvåret i år. Men det förutsätter att utsikterna för inflationen fortsätter att vara gynnsamma”, uppgav han.

Erik Thedéen tog även upp nästa räntemöte.

”Om en månad fattar vi beslut om styrräntan igen. Inför det beslutet kommer vi att väga samman all ny information och bedöma hur den påverkar konjunktur- och inflationsutsikterna och analysera vilken penningpolitik som är lämplig för att vi ska få en varaktigt låg och stabil inflation.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets