Riksbanksfullmäktiges ordförande utesluter inte att Ingves får förnyat mandat

Cecilia Skingsley lämnar i augusti Riksbanken för ett toppjobb på BIS. Riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein hoppas ha en ersättare klar till dess. Hon kommer också med nya besked i frågan om ny riksbankschef och utesluter inte att Stefan Ingves får förnyat mandat. Det skriver Dagens Industri på tisdagen.
Riksbankschef Stefan Ingves
Riksbankschef Stefan Ingves. Foto: Henrik Montgomery / TT

I spekulationerna om vem som ska ta över efter Stefan Ingves har Cecilia Skingsley varit en av favoriterna. Nu kan hon strykas från listan.

Riksbanksfullmäktige, det riksdagsorgan som är Riksbankens huvudman, behöver nu på kort tid hitta två nya direktionsledamöter. Förutom Cecilia Skingsley handlar det om en ersättare till Stefan Ingves, vars mandat löper ut vid årsskiftet. Det är osäkerhet när besked om ny chef för Riksbanken kommer.

– Det kommer att finnas en riksbankschef vid årsskiftet. Nuvarande fullmäktige avgår i oktober. Det kan tänkas att det blir nya fullmäktige som tar beslutet, säger Eberstein.

– Allt är möjligt. Det är en sluten process. Vi ska göra vårt allra bästa för att det ska bli så bra som möjligt för banken, svarar Susanne Eberstein på frågan om Ingves ännu en gång får förnyat mandat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder