Rune Andersson köper in sig i Sandvik för 56 miljoner

Rune Andersson och Mellby Gård ser köpläge i Sandvik, och klev in i ägarlistan 31 maj. Han har köpt 285 800 aktier för 56 miljoner och ökar därmed sin exponering mot industrisektorn.
Rune Andersson köper in sig i Sandvik för 56 miljoner - rune-andersson-700-170213_binary_6824759.jpg

Rune Andersson och Mellby Gård är sedan tidigare största ägare i utbildningsbolaget Academedia och Duni, ett företag som säljer hushållsprodukter. Största innehav utanför börsen är Kappahl och Roxtec.

Ett nytt tillägg till portföljen är industrikoncernen Sandvik. Där har Rune Andersson och Mellby Gård köpt aktier för 56 miljoner kr, enligt Holdings.

Sedan tidigare har Mellby Gård en mindre position i Trelleborg AB, som designar komponenter och materiallösningar för industri. Detta innehav är nu värt drygt 2 miljoner kr jämfört med värdet av aktierna i Sandvik som efter en värdestegning nu uppgår till 59 miljoner kr.

Med det nya innehavet ökar därmed Anderssons sammanlagda investeringar i industrisektorn. Dessa sammanlagda investeringar utgör emellertid en bråkdel av Anderssons börsportfölj jämfört med Academedia och Duni, vars sammanlagda värde uppgår till över 2,4 miljarder kr. Även Mellby Gårds bolag Roxtec verkar inom industrisektorn. Feralco, en annan del av Mellby Gård som producerar kemikalier för vattenrening, har kunder inom denna sektor.

Rune Anderssons och Mellby Gårds största innehav på börsen

Duni: 1295 milj. kr

Academedia: 1186 milj. kr

Sandvik: 58 milj. kr

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets