Rustas IT-system är helt återställda efter attacken mot Tietoevry

Lågpriskedjan Rustas IT-system är helt återställda efter attacken mot dess hostingleverantör Tietoevry, framgår det av ett pressmeddelande.
Rustas IT-system är helt återställda efter attacken mot Tietoevry - Rusta
Foto: Naina Helén Jåma / TT

Den 20 januari utsattes Tietoevry för en IT-attack. Sedan dess har Rustas IT-system legat nere. Nu meddelar Rusta att deras IT-system från och med igår den 12 februari är helt återställda.

“Den finansiella effekten av driftstörningarna förväntas inte avvika materiellt från vad som tidigare kommunicerats. Arbetet med att uppskatta den förväntade finansiella effekten av driftstörningarna på bolagets fjärde kvartal pågår. Rusta bedömer att driftstörningarna inte kommer att få några materiella finansiella effekter för bolaget bortom det fjärde kvartalet 2023/2024”, skriver Rusta i pressmeddelandet.

Rusta har tidigare kommunicerat att man tror att det totala försäljningstappet i januari uppgår till runt 70 miljoner kronor på grund av attacken. Attacken väntas även ge en negativ ebita-effekt om cirka 30 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco