Rutger Arnhult: ”Jag har sällan känt mig så motiverad som nu”

Framåt ska Rutger Arnhult lägga sitt fulla fokus och all sin energi på sina investeringar, säger miljardären till Afv efter beskedet att han slutar som VD i Castellum.
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg/TT

Efter den senaste tidens insynsförsäljningar kom så beskedet under onsdagskvällen. Rutger Arnhult lämnar VD-jobbet i Castellum. Fastighetsbolaget har redan inlett arbetet med att hitta en ersättare.

”Jag ser Castellum som väl rustat för att kapitalisera på sin starka position på den nordiska kommersiella fastighetsmarknaden, och jag har en stark tilltro till bolagets fortsatta resa. Jag har gjort bedömningen att bolagets fortsatta resa bättre drivs av någon annan, varför jag beslutat mig för att lämna rollen som vd. Detta möjliggör för mig att fullt ut fokusera på mina privata investeringar, inklusive Castellum. För att skapa förutsättningar för bästa möjliga överlämning kommer jag att kvarstå i min roll så länge styrelsen önskar”, sa Rutger Arnhult i pressmeddelandet där nyheten kommunicerades.

Arnhult: Ska ägna mig åt investeringar

För Affärsvärlden utvecklar miljardären:

”Jag har sällan känt mig så motiverad som nu. Men jag vill framgent istället kunna lägga mitt fulla fokus och all min energi på mitt privata ägarbolag M2 Asset Management och därifrån helt fritt kunna ägna min tid åt dess olika investeringar”, skriver han i ett sms.

Corem är Rutger Arnhults största innehav, enligt Holdings. Hans aktier i fastighetsbolaget var värda drygt 4 miljarder vid halvårsskiftet. Men han har också ett miljardinnehav i Castellum.

Affärsvärlden har pratat med flera analytiker. De säger att det var väntat att Arnhult slutar som VD.

”I någon mån for man säga att nuvarande VD är arkitekten bakom turbulensen. Om bolaget kan tillsätta en VD som marknaden har förtroende för är det bra”, säger Handelsbankens analytiker Johan Edberg i den här artikeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.