Ryanair gör storförlust

Lågprisflygbolaget Ryanair rapporterar en nettoförlust på 185 miljoner euro under räkenskapsårets första kvartal, april-juni. I fjol redovisades en vinst på 243 miljoner euro under motsvarande kvartal.
Ryanair

Ryanair uppger att intäkterna föll med 95 procent och antalet passagerare rasade 99 procent. Över 99 procent av bolagets flotta stod på marken från mitten av mars till slutet av juni på grund av coronakrisen.

Förlusten under kvartalet var dock lägre än de 232 miljoner euro som förväntades av analytikerna, enligt en sammanställning som bolaget genomfört.

Med tanke på den nuvarande osäkerheten kan Ryanair för närvarande inte ge någon prognos för resultatet för räkenskapsåret, framgår det av rapporten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets