Ryssland vill sänka räntan ytterligare

Den ryska centralbanken avser sänka styrräntan ytterligare framöver, uppger centralbankens ordförande Elvira Nabiullina på tisdagen enligt Dow Jones Newswires.

Det kan anses vara i linje med centralbankens budskap under den senaste tiden.

Rubeln har blivit stadigare på sistone tack vare de högre räntorna och stabila oljepriser, enligt Nabiullina som anser att centralbankens bedömning om att inflationen kommer att ha bromsat in till fyraprocentsmålet under 2017 är realistisk.

Några kvantitativa lättnader planeras inte eftersom det skulle höja inflationen och medföra kapitalutflöden, uppger centralbanken.

Den ryska banksektorn är stabil, och bankerna har tillräckliga buffertar för att kunna stå emot chocker, heter det vidare.

”I takt med att inflationsriskerna avtar kommer centralbanken att vara redo att fortsätta sänka styrräntan”, kommunicerade centralbanken i mitten av mars när styrräntan sänktes från 15 till 14 procent.

Nästa penningpolitiska möte kommer att hållas den 30 april, uppgav centralbanken då.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets