S&P bekräftar Greklands skräpstatus

Kreditvärderingsjätten Standard & Poors bekräftar sitt kreditbetyg för Grekland som även fortsatt bedöms har skräpstatus, uppger bland annat Business Spectator.

Den stabila utsikten kom att bli ett faktum inte minst efter att den grekiska premiärministern Alexis Tsipras nyligen kallat till ett tidigarelagt val. Greklands kreditbetyg höjdes i juli från CCC- till CCC+ efter att ha sänkts i juni.

Standard & Poors skriver i en kommentar att samtidigt som den grekiska ekonomin fortfarande är väldigt bräcklig har risken för ett utträde ur eurozonen kommit att minska till en på tre. De ser även att landets regering, oavsett konstellation, sannolikt kommer att upprätthålla ett konstruktivt förhållande med långivare.

Det var i augusti som premiärminister Tsipras utlyste det val som ska hållas 20 september med förhoppningen att återvända till makten med ett starkare mandat från folket.

Valet kan komma att försena överföringen av pengar till landet från EU och implementeringen av de omfattande reformer som planerats i landet kommer sannolikt inte att påbörjas förrän en ny regering är på plats.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.