Sagax genomför riktad emission av preferensaktier

Fastighetsbolaget Sagax:s styrelse har fattat beslut om en riktad nyemission om totalt cirka 2,8 miljoner preferensaktier med stöd av årsstämmans bemyndigande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med emissionen är att skapa ytterligare finansiell kapacitet för fortsatt expansion genom kompletteringsförvärv av fastigheter och investeringar i befintligt fastighetsbestånd. Teckningskursen uppgår till 36,55 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt om 2,5 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga betalkursen för de senaste 10 handelsdagarna.

Styrelsen har bedömt att teckningskursen är marknadsmässig och att ett ökat institutionell ägande är värdefullt. Det totala emissionsbeloppet uppgår till cirka 100 miljoner kronor. Antal preferensaktier i Sagax efter emissionen uppgår till cirka 58 miljoner.

Sagax kommer att publicera ett prospekt i samband med upptagandet till handel av de aktier som emitteras i nyemissionen.

Sagax preferensaktie noterades vid stängning i går torsdag vid kursen 38 kronor. Utdelning är 0,5 kronor per kvartal.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här