Samåkningstjänst skrotas

Samåkningstjänsten Sidecar lägger ned vid årsskiftet. Enligt ett inlägg från vd Sunil Paul sker det för att bolaget ska kunna arbeta med strategiska alternativ och lägga grunden för "the next big thing".

Sidecar var en av pionjärerna inom så kallad ride sharing där människor kan samåka med varandra. Företaget har dock misslyckats att hänga med i utvecklingen och tappat mark till aktörer som Uber och Lyft som båda har tagit in rejält med kapital och expanderat.

Det senaste draget för Sidecar har varit att erbjuda leveranser av paket, men även den delen kommer att stängas ned.

Sidecar har totalt tagit in 35 miljoner dollar i riskkapital. Bland investerarna finns bland annat Richard Branson, Mark Pincus och Google Ventures.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.