Samsung överraskar positivt med preliminära siffror

Samsung Electronics bedömer att öka rörelseresultatet med 23 procent till nära 63 miljarder kronor för det senaste kvartalet.
Samsung överraskar positivt med preliminära siffror - samsung-700_binary_6977014.jpg

Samsung Electronics förväntar sig att redovisa ett rörelseresultat 8,1 biljoner won, motsvarande 62,7 miljarder kronor, för det andra kvartalet (april-juni), enligt preliminära siffror.

Utfallet är en förbättring med 22,7 procent från samma period året innan. Det är också över väntade 6,8 biljoner won, enligt en sammanställning av Yonhap Infomax, skriver The Korea Herald.

Intäkterna uppgick till 52 biljoner won, en försämring med 7,36 procent från 2019. Väntat var 51,6 biljoner won.

Enligt Samsung kan rörelsemarginalen nå upp till 15,6 procent i det andra kvartalet, vilket i sådana fall skulle innebära det högsta sedan fjärde kvartalet 2018. Samsung, som senare denna månad släpper sin fullständiga rapport, har inte kommenterat de enskilda affärsområdena.

Enligt analytiker ska bolaget ha fått draghjälp av minneschip-enheten. Efterfrågan för chip till bland annat datacenters har varit solid och det har noterats prisökningar och högre leveranser för samtliga minneschip under perioden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.