Samsungs rörelseresultat minskar med 95%

Sydkoreanska elektronikjätten Samsung Electronics redovisar ett 95 procent lägre rörelseresultat i det första kvartalet jämfört med året innan. Det framgår av definitiva siffror för perioden.
Samsungs rörelseresultat minskar med 95% - 002_kv_product_galaxy_s23plus_s23_2p

Utfallet blev 640 miljarder won, motsvarande 4,9 miljarder kronor, att jämföra med en vinst på 14,12 biljoner won samma period året innan.

Analytikernas förväntningar låg på 1,1 biljoner won (FnGuide), när Samsung presenterade de preliminära siffrorna tidigare denna månad. Bolaget guidade då för ett rörelseresultatet på 600 miljarder won.

Detta är Samsungs lägsta rörelsevinst sedan 2009 och beror framförallt på en svag efterfrågan inom minneschip.

Intäkterna uppgick till 63,75 biljoner won, i linje med den egna guidningen på cirka 63 biljoner won men lägre än Refinitivs analytikerkonsensus på 63,9 biljoner won.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets