Samuelsson: Polestar har ett värde för Volvo Cars

SEB har satt ett värde på noll kronor för Polestar. Detta motsätter sig Polestars ordförande och Volvo Cars tidigare VD Håkan Samuelsson.
Håkan Samuelsson vd för Volvo Cars.
Polestars ordförande Håkan Samuelsso. Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Det finns många uppfattningar om hur Polestar påverkar Volvo Cars. Men jag tror att marknaden skulle se det som negativt om Volvo Cars lämnade ägandet i Polestar. Långsiktigt är jag övertygad om att Polestar har ett värde för Volvo Cars”, säger Håkan Samuelsson till Dagens industri, Di.

Vidare uppger Samuelsson att det inte är så konstigt att Polestar dras med förluster och ytterligare finansieringsbehov, då företaget är under uppstart.

Polestar var under förra året ett sänke för Volvo Cars. Elbilstillverkaren blöder och har finanseringsbehov vilket pressat ned aktien och därmed också ägaren Volvo Cars. I november meddelade Polestar att man har ett ytterligare finansieringsbehov om 14 miljarder kronor. Försäljningen har också varit en besvikelse och volymmålen har sänkts.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder